Даний мікроелемент присутній у всьому нашому організмі, проте максимальна його концентрація спостерігається у зубній емалі, а також у кістках.
Згідно з результатами проведених досліджень, ризик розвитку дефіциту бору практично дорівнює нулю, оскільки з продуктами харчування, водою та повітрям щодня в організм надходить близько 1 – 3 мг цього елемента, що відповідає нормі.
У яких продуктах міститься бор?
Добова потреба у борі становить 1 – 3 мг, при цьому достатньо отримувати 0,2 мг цього мікроелемента на добу, щоб унеможливити його дефіцит.
Харчові джерела з бором:
- мінеральна вода;
- соя;
- горіхи;
- виноград;
- томати;
- фініки;
- родзинки;
- мед;
- м’ясо;
- риба;
- пиво;
- червоне вино.