В організмі людини є близько 200 мг брому, який по організму (його органам і системам) розподіляється рівномірно.
Користь брому:
- Надання гальмівної дії на центральну нервову систему. У цілому нині звані броміди здатні відновлювати баланс між процесами збудження, і навіть гальмування, що особливо актуально при підвищеної возбудимости. З цієї причини броміди використовують при лікуванні неврастенії та надмірної дратівливості.
- Активування статевої функції.
- Збільшення обсягу еякуляту та вмісту в ньому сперматозоїдів.
Надлишок брому в організмі призводить до пригнічення функції щитовидної залози та перешкоджає надходженню до неї йоду. Основна причина надлишку брому – тривале застосування препаратів брому. Краще і безпечніше харчуватися продуктами, в яких він міститься.
У яких продуктах міститься бром?
Добова норма брому становить 0,5 – 2 мг.
Харчові джерела брому:
- хліб та субпродукти;
- молочні продукти;
- арахіс;
- мигдаль;
- фундук;
- бобові;
- злакові;
- риба;
- макарони.