Поряд з натрієм (Na) та хлором (Cl) – один із трьох нутрієнтів, необхідних людині у великих кількостях. Вміст калію в організмі людини становить 220-250 г. Основна маса знаходиться в клітинах, і лише близько 3 г у позаклітинних рідинах.
Калій – основний мінеральний елемент рослинних продуктів.
Користь калію:
- Бере участь у регуляції водно-сольового обміну.
- Бере участь у скороченні м’язів, регулює артеріальний тиск, забезпечує проходження імпульсу по нервовій системі.
Які продукти містять калій?
Добова потреба у калії становить 3-5 г
- курага,
- квасоля,
- морська капуста,
- гороху,
- чорнослив,
- родзинки,
- мигдаль,
- сочевиця,
- картопля.